artikel

Biovergister Gelderland

bouwbreed 30

In het kassengebied Bergerden bij Bemmel bouwt Groengas Gelderland aan een van de modernste biovergisters van ons land. In zes silo’s wordt vanaf medio 2017 circa 76.000 ton mest en bermgras verwerkt tot groen gas. De verdeling mest en bermgas is 50/50.

“Als onze installatie begin 2017 gereed is kunnen we groen gas van de vereiste hoge kwaliteit produceren”, zegt Groen Gas Gelderland-directeur Ab Emmerzaal. “Ons gas moet minimaal voldoen aan dezelfde kwaliteitseisen als het aardgas uit Slochteren.”

Jaarlijks produceert Groengas Gelderland 7 miljoen kubieke meter gas, genoeg voor 10.000 huishoudens. Initiatiefnemers van het Groen Gas Gelderland-project zijn een tweetal akkerbouwers uit Huissen.

Uw foto als XL?

Uw foto als XL?

Reageer op dit artikel