artikel

Betonverharding HOV-lijn

bouwbreed 35

Op een nieuw deel van de HOV-lijn op de Huizingalaan (Eindhoven) leggen medewerkers van Robuco twee proefvakken met aangepaste textuur aan. De texturen zorgen voor een hogere geluidreductie. Een van de texturen wordt gerealiseerd door middel van grinding in de lengterichting. Het apparaat is uitgerust met meerdere zaagbladen. Met verschillende diameters en zaagbreedtes is het afgestemd op het gewenste textuurprofiel.

De volgende stap is het uitvoeren van geluidsmetingen op de proefvakken.

Opdrachtgever is Den Ouden Groep. Het reconstrueert in opdracht van de gemeente Eindhoven dit gedeelte van de Huizingalaan. De weg wordt onder meer aan beide zijden voorzien van een vrijliggende busbaan, uitgevoerd in uitgeborsteld beton.

Uw foto als XL?

Uw foto als XL?

Reageer op dit artikel