artikel

Herbestemming Fenixloodsen Katendrecht

bouwbreed 15

De voormalige Fenixloodsen in Katendrecht (Rotterdam) ondergaan een transformatie. In de bestaande loodsen wordt er 8.500 vierkante meter aan culturele en culinaire voorzieningen gerealiseerd, zoals winkels, galerieën, restaurants en een theater. Erboven wordt onder leiding van bouwbedrijf Heijmans een nieuw appartementencomplex gebouwd, bestaande uit in totaal 212 loftappartementen. Er is plaats voor 78 huur- en 134 koopwoningen. Een parkeergarage moet plaats bieden aan 225 auto’s.

Het project is onderdeel van de herstructurering en transformatie van de wijk Katendrecht. Mei architects and planners tekende in opdracht van Heijmans Vastgoed voor het ontwerp. Er is een bedrag van 48 miljoen euro mee gemoeid. De oplevering is naar verwachting medio 2018.

Uw foto als XL?

Uw foto als XL?

Reageer op dit artikel