artikel

Gerechtsgebouw Breda

bouwbreed 24

In Breda wordt gewerkt aan een nieuw gerechtsgebouw. De realisatie ervan is in handen van InBalans. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het project gegund aan het consortium InBalans, een samenwerking tussen VolkerWessels Bouw- en Vastgoedontwikkeling, Facilicom en Macquarie Capital Group.

Uw foto als XL?

Uw foto als XL?
 De Architekten CIE, Architectenbureau Paul de Ruiter, interieurarchitect Sevil Peach en Karres en Brands Landschapsarchitecten hebben het ontwerp gemaakt. Per 1 januari 2016 is de opdracht van Architekten CIE overgedragen aan Hootsmans architectuurbureau.

Het gerechtsgebouw heeft een vloeroppervlakte van circa 33.000 vierkante meter. Tevens krijgt het een parkeergarage van ongeveer 8.000 vierkante meter. Het gerechtsgebouw wordt ontworpen, gebouwd en beheerd in een publiek-private samenwerking (dbfmo-contract). De opdracht heeft na de ingebruikname van het gebouw een looptijd van dertig jaar. Met het project is bijna 172 miljoen euro gemoeid. In 2018 moet het in gebruik zijn.

 

Reageer op dit artikel