artikel

XL: Nieuwe haven in Cadzand-Bad

bouwbreed Premium 8

XL: Nieuwe haven in Cadzand-Bad
Maurice Merzdorf

Aan de kust van Zeeuws-Vlaanderen, bij Cadzand-Bad, werkt Martens en Van Oord aan de aanleg van een nieuwe jachthaven met 125 ligplaatsen. De jachthaven wordt tussen twee strekdammen geplaatst. Hiervoor wordt de bodem op diepte gebaggerd en wordt er een steigerconstructie geplaatst. Op de voorgrond voert de bouwer zandsuppletie uit. Op de westelijke dam realiseert BAM een eerste asfaltlaag.

Na realisatie van de jachthaven zal Martens en Van Oord voor een periode van vijf jaar het baggeronderhoud van de haven verzorgen. De bouwer maakt onderdeel uit van de Combinatie Cadzand-Bad. Er wordt ook gewerkt aan verbetering van de kustveiligheid en openbare ruimte.

Reageer op dit artikel