artikel

Bediencentrale Amerongen

bouwbreed 36

Bouwbedrijf Van Deelen werkt in opdracht van Rijkswaterstaat aan de toekomstige bediencentrale Amerongen. Het hoogste punt is inmiddels bereikt. Het door Powerhouse Company ontworpen gebouw telt twee bouwlagen en beslaat in totaal 430 vierkante meter bruto vloeroppervlak. De façade van het gebouw, dat voornamelijk bestaat uit glas en een op maat gemaakte keramische 3D-tegel, is een moderne toevoeging op het bestaande complex daterend uit de jaren ’60. Vanuit de nieuwe bediencentrale worden op termijn onder andere de stuwen en sluizen in de Nederrijn en Lek bediend.

De bediencentrale in Amerongen maakt samen met twee andere stuwcomplexen in Driel en Hagestein deel uit van het stuwensemble Nederrijn en Lek. De komende jaren wordt het stuwensemble gerenoveerd. Door het vervangen van technische installaties, bewegingswerken en de invoering van Bediening op Afstand kunnen de stuwcomplexen hun belangrijke taken ook in de toekomst veilig en betrouwbaar blijven vervullen.

Uw foto als XL?

Uw foto als XL?

Reageer op dit artikel