artikel

XL: Energy Academy

bouwbreed 4

XL: Energy Academy
Alex J. de Haan

Driedubbel glas met rondom voldoende speling om aardschokken te kunnen opvangen. Medewerkers van Rollecate Group uit Apeldoorn brengen de buitenste schil van de Energy Academy Europe in Groningen aan. De gevelelementen zijn van aluminium. Houten vinnen op de gevel bepalen straks het beeld van de nieuwbouw van 15.000 vierkante meter, die aan hoge eisen van duurzaamheid voldoet. Het opvallende uiterlijk met houten vinnen komt terug op de vliesgevel met enkel glas van de wintertuin. Op het dak worden circa drieduizend zonnepanelen gemonteerd, die een opbrengst van circa 300.000 kWh hebben. Bouwcombinatie Aannemingsmaatschappij Friso uit Sneek en Koopmans Bouwgroep uit Enschede realiseren het onderzoeksgebouw naar ontwerp van de architectenbureaus Broekbakema en Pvanb Architecten. 

Reageer op dit artikel