artikel

Opvulling in de Velsertunnel

bouwbreed 8

De monumentale torens van de Velsertunnel (de ‘Hyacinten’) zijn het meest zichtbare deel van de oorspronkelijke tunnelventilatie. Minder zichtbaar zijn de meer dan 2200 oude ventilatiegaten in de tunnelbuizen. In de vernieuwde Velsertunnel zijn deze ventilatiekanalen niet meer nodig. Aanneemcombinatie Hyacint is daarom al een aantal weken bezig om alle gaten te dichten, een arbeidsintensieve klus die voor een deel nog gewoon met de hand gebeurt.

Om de paar meter zit zo’n ventilatieopening, zowel bij het wegdek als bij het plafond. In elk gat wordt een blok piepschuim gestopt, daarna gaat er spuitbeton eroverheen. De gaten zijn vervolgens met de spatel en een emmer met water glad afgewerkt. Na aanbrengen van een beschermende coating zijn van de ventilatiegaten niets meer te zien.

Reageer op dit artikel