artikel

Grootschalige vernieuwing Hoog Catharijne

bouwbreed 19

Het centrum van Utrecht ondergaat een stevige verandering. De eigenaar van winkelcentrum Hoog Catharijne investeert fors met als doel het weer het winkelhart van Nederland te laten worden. De verbouwing van Hoog Catharijne is dan ook in volle gang. Inmiddels krijgen de nieuwe gebouwen aan het Vredenburgplein en de Catharijnesingel hun definitieve vorm. Buiten het zicht van het publiek is onder het Entreegebouw een parkeergarage van 1200 plaatsen gerealiseerd.

Uw foto als XL?

Uw foto als XL?
Tussen het Entreegebouw en het bestaande deel van Hoog Catharijne bouwt BAM de ‘Catharijneknoop’, dat bestaat uit het Bruggebouw, het Poortgebouw, de Stadskamer en de Zuidpassage/Clarenburg.  Het nieuwe ontwerp voorziet in een hoogwaardige aansluiting van het stationsgebied op de oude stad. Er gaat ook weer water stromen door de Catharijnesingel.

Reageer op dit artikel