artikel

Conservering Walfridusbrug

bouwbreed 28

Terwijl treinen voorbij denderen, werken de schilders van Kuurman Noord uit Hoogezand rustig door aan de conservering van de Walfridusbrug over het Van Starkenborghkanaal in Groningen. Het is de eerste van drie spoorbruggen, die het schilders- en straalbedrijf onder handen neemt.

Spoorwegbeheerder ProRail gunde het bedrijf ook de grootonderhoudsbeurten van de spoorbrug over de Vecht in Zwolle en die over het Reitdiep in Groningen-stad. Kuurman voorziet de Walfridusbrug van twee nieuwe bijwerklagen en een polyurethaancoating. Tijdens de klus wordt het treinverkeer twee weekenden volledig stilgelegd. De stalen Walfridusbrug uit 2003 heeft een overspanning van 90 meter, de bijzondere twist in de boog reikt tot 30 meter hoogte. 

Reageer op dit artikel