artikel

Nieuwe hotspot van Dordt

bouwbreed

Het Energieplein moet de nieuwe culturele hotspot van Dordrecht worden. Aan het plein ligt zowel het multifunctionele podium het Energiehuis als de nieuwe bioscoop Kinepolis. Het door Landlab ontworpen plein is geïnspireerd op de industriële geschiedenis van dit buitendijkse land als voormalige houthaven, scheepswerf en energiecentrale. De kade bestaat uit kasseien en betonnen strips met brede stalen banden die naar de vroegere scheepshellingen verwijzen. Het deel voor het Energiehuis is in een donkere klinker uitgevoerd, verwijzend naar de vorige functie als kolenopslag. Centraal ligt een groot  speelveld, ingeklemd tussen industriële masten. Op de foto legt een medewerker van Kraaijeveld’s Aannemingsbedrijf uit Barendrecht de laatste hand aan de bestrating.

Reageer op dit artikel