artikel

Bakkeveen bereidt zich voor op toeristen

bouwbreed

Bakkeveen bereidt zich voor op een nieuwe stroom toeristen. Aan de rand van de bossen wordt een groot plein met parkeeraccommodatie aangelegd. Dit zogeheten Toeristisch Overstappunt (TOP) ligt aan het begin van fiets-, ruiter-, rolstoel- en diverse wandelroutes. Aannemer Schoterland uit Gorredijk neemt de herinrichting van Dúnsân voor zijn rekening.

Er komen nieuwe wegen, riolering, stroomvoorzieningen en laadpalen voor elektrische fietsen en auto’s. De voetbalvereniging verruilde hier een trainingsveld voor een nieuw hoofdveld van kunstgras. De tennisvereniging verhuist. Het plein met zwembad, restaurants en uitkijktoren krijgt toilet- en horecavoorzieningen. Op termijn komt er mogelijk nog een multifunctionele accommodatie voor twee basisscholen. Medio juni verwacht Schoterland het werk op te leveren.

Reageer op dit artikel