artikel

Meppelerdiepsluis

bouwbreed

De Combinatie Strukton Civiel Projecten-Reef Infra verbouwt de Meppelerdiepsluis. In december 2017 verbindt niet langer een keersluis maar een schutsluis de havens van Zwartsluis en Meppel.

Na de ombouw kan de scheepvaart het hele jaar door ongehinderd het Meppelerdiep passeren. Daarvan profiteren alle bedrijven ten noorden van Meppel die van de binnenvaart gebruikmaken. Tot nog toe stokte de scheepvaart door extremen in de waterstand een aantal keren per jaar, soms dagen achtereen. Rijkswaterstaat neemt de gelegenheid te baat om de 13,5 meter brede sluis geschikt te maken voor schepen van de klasse 5A. Die passeren er nu al, meldt de dienst, maar de sluis uit 1958 was er niet echt geschikt voor. Tot en met zondagnacht ligt de scheepvaart er voor 7 dagen stil vanwege sloopwerk.

Reageer op dit artikel