artikel

Supersnel zagen

bouwbreed

Met een gezamenlijk vermogen van 360 pk doorploegt een konvooi van zes zware Husqvarna-wegenzagen het wegdek van de hoofdrijbaan van de IJsselbrug in Doesburg.

In recordtijd doorploegen zij het betondek 20 centimeter diep over 750 meter. Na afvoer van 550 ton puin krijgt de rijbaan meteen een nieuwe laag asfalt. Mede vanwege de tijdsdruk koos betonzaagbedrijf Wiha BV uit Dinxperlo voor thans meest geavanceerde diamantzaagmachines met emissiearme dieselmotoren. In negen uur moest de zaagklus geklaard zijn. Het werk is onderdeel van een renovatie van de brug (1951), waar dagelijks 20.000 voertuigen overheen rijden. Vanaf 19 februari is zij weer beschikbaar voor het verkeer. De totale renovatie duurt tien maanden en kost 4,3 miljoen euro. In juli moet alles klaar zijn.

Reageer op dit artikel