artikel

Nu vorst, straks aardbeien

bouwbreed

Met flink wat inspanning zijn afgelopen week zo’n 25.000 stalen pijpen de bevroren grond in geboord. In het kassengebied Bergerden in Bemmel verrijst een van de grootste overkapte aardbeienarealen van ons land.

Teler Jan van Genderen (Royal Berry), die al zo’n 11,5 hectare onder glas in productie heeft, breidt zijn bedrijf uit met 7,5 hectare op stellingen. Daarmee wordt hij de grootste aardbeienteler van Gelderland. De komende weken worden de stellingen geplaatst en in maart de eerste aardbeienplantjes geplant. Juni is de oogst van de eerste aardbeien, de zogenoemde doordragers. Van Genderen wil met de aardbeien onder de kap de kwaliteit verbeteren. Steeds meer grote telers uit Brabant stappen over op stellingaardbeien.

Reageer op dit artikel