artikel

Terugblik juli: onder bod

bouwbreed Premium

Terugblik juli: onder bod

Strukton-baas Gerard Sanderink laat weer van zich horen. Bij de opening van een deel van de veelbesproken Botlekbrug hekelt hij andermaal opdrachtgever Rijkswaterstaat. De forse kostenoverschrijdingen op het project hadden beperkt kunnen blijven als RWS zich coöperatief had opgesteld en open stond voor samenwerking, zegt Sanderink in een groot interview. Er viel volgens hem echter niet te praten met de overheidsdienst. Dat zijn kritiek kan leiden tot minder overheidsopdrachten, neemt Sanderink voor lief. “Dat zij dan maar zo”, is zijn heldere commentaar.

KWS Infra haalt de landelijke pers met de aankondiging wegen van plastic te willen maken. De bouwer denkt twee vliegen in een klap te kunnen slaan. Plastic wegen zijn goedkoper en sneller aan te leggen dan gewonen wegen; bovendien kan door gerecycled plastic te gebruiken een bijdrage worden geleverd aan het wereldwijde afvalprobleem.

Justitie gaat twee aannemers vervolgen die een rol hebben gespeeld bij de explosie van een flat in Diemen in 2014. Het gaat om de aannemer en onderaannemer die betrokken waren bij graafwerkzaamheden voor de fundering van de lift van de flat. Tijdens het graven werd een gasleiding geraakt. De daaropvolgende explosie kostte twee mensen het leven; vijftien anderen raakten gewond.

Bouw opnieuw de banenmotor

Voor het eerst sinds jaren is de bouw weer dé banenmotor. Onderzoekers van Panteia verwachten dat het aantal arbeidsplaatsen bij mkb-bouwers dit jaar met 1,1 procent zal toenemen, gevolgd door nog eens 2,6 procent volgend jaar.

Aan alle onzekerheid bij Ballast Nedam komt in juli een eind: het Turkse bouwconcern Renaissance wil de wankelende bouwonderneming overnemen en biedt 1,55 euro per aandeel. De raad van bestuur van Ballast Nedam alsmede enkele grootaandeelhouders scharen zich achter het bod. Renaissance wil de bouwer vooral inlijven vanwege haar kennis en kunde van infrastructurele projecten. Wat dat betekent voor de bouw- en ontwikkelactiviteiten van Ballast Nedam blijft nog onduidelijk.

Ander nieuws in juli

Architect steeds meer in het nauw bij aanbestedingen

Bouw vooruit door markt te verstoren

Binnenhof moet ruim vijf jaar dicht

Eerste CO2-negatief datacenter ter wereld

Een derde accepteert minder verlof

Reageer op dit artikel