artikel

Regenwaterriool

bouwbreed

Fronik Infra uit Mijdrecht legt in de Koninginnelaan, Prins Hendriklaan en Duivenvoordestraat in Oegstgeest een regenwaterriool aan.

De straten liggen in het middengedeelte van de polder Oudenhof. De aanleg begon in oktober en duurt volgens de planning een half jaar. De foto laat zien hoe het werk in de Prins Hendriklaan over een lengte van 800 meter vordert. De leidingen lozen het hemelwater rechtstreeks op de sloten.

Berekeningen van het hoogheemraadschap van Rijnland geven aan dat de sloten en het bijbehorende gemaal voldoende capaciteit hebben om het extra water af te voeren. Het project maakt deel uit van een reeks maatregelen waarmee de gemeente en het hoogheemraadschap de wateroverlast voor de bewoners hopen te verminderen.

Reageer op dit artikel