artikel

Laag voor laag

bouwbreed

In Utrecht heeft BAM Nieuwbouw Hoog Catharijne een begin gemaakt met de bouw van de onderste betonkelder van de 15 meter diepe parkeergarage Vredenburg. De garage is opgebouwd door het telkens opnieuw storten van een betonnen dek, waarna de onderliggende grond werd verwijderd, de vloer plafond werd en een nieuwe dakplafond werd gestort.

Om opdrijven te voorkomen, is de betonnen vloer 1 meter dik, maar daar waar de parkeergarage onder de nog aan te leggen gracht komt te liggen, is deze 2 meter dik. Het door OeverZaaijer Architectuur en Stedebouw ontworpen complex telt 35.000 vierkante meter vloeroppervlak en moet ruimte bieden aan 1300 auto’s. De vijflaags parkeergarage moet in 2019 klaar zijn. BAM Nieuwbouw Hoog Catharijne bestaat uit BAM Utiliteitsbouw en BAM Civiel.

Reageer op dit artikel