artikel

Focus, wordt geen vis!

bouwbreed

Focus, wordt geen vis!
Suzanne van de Kerk

Laten we het eens van een andere kant bekijken. Het? Het aanbesteden, bedoel ik. De focus ligt altijd op het binnenhalen van die opdracht. Ik weet zelf ook hoe dat gaat, soms moet alles daarvoor wijken. Zelfs jijzelf! We zijn immers gefocust op die deadline, de tijd dringt en er moeten nog honderd dingen de revue passeren voordat je kunt indienen.

Maar als we onze tijd bij een aanbesteding eens anders indelen?

Laten we focussen op onszelf, op de mens, de werknemer. Want wat is de invloed van onvoldoende persoonlijke ontwikkeling op de succesfactor bij aanbestedingen? Een aanbestedende partij bepaalt wat ingediend moet worden, zij bepaalt daarmee jouw focus!

Persoonlijke ontwikkeling

Besteed je als werkgever of als werknemer (je hebt zelf ook een verantwoordelijkheid hierin te nemen) te weinig tijd aan persoonlijke ontwikkeling, dan zal je nooit het maximale van je ‘kunnen’ bereiken.

Vooral in deze, toch nog steeds, mindere tijden, is het belangrijk om niet alleen maar te blijven richten op die opdracht en het uiterste van jezelf en collega’s te vragen. Ontwikkel jezelf, op een breder vlak dan puur dat technisch inhoudelijke stuk. Pas dan ontplooi je een betere versie van jezelf. Maar durf je ook af te vragen of je wel op de juiste plek zit.

Zoek naar jouw passie

Zoals Einstein zei: “Beoordeel een vis niet op zijn vermogen om een boom te beklimmen, hij zal zijn hele leven geloven dat hij dom is.” Vraag je af of jij die vis bent. Een tenderteam vol met vissen is zeker niet succesvol!

Zorg voor die focus op jezelf, je eigen ontwikkeling. Wees hier kritisch op en durf het uit te spreken. Zoek naar jouw passie. Dan zul je het vanzelf zien: ontwikkeling en focus zorgen samen voor succes en dan hengel je die opdrachten zo naar binnen!

Ingeborg van den Ban, projectmanager Strukton Integrale Projecten

Reageer op dit artikel