artikel

Datacenter Microsoft

bouwbreed

De nieuwbouw van het tweede datacenter van Microsoft in Middenmeer is in volle gang. De nieuwbouw vindt plaats op het terrein waar de softwaregigant dit jaar een eerste ‘datahotel’ in gebruik nam.

Het 2 miljard euro kostende project heeft flink wat energie nodig. Joulz zorgt voor de benodigde infrastructuur. De stroom voor het datahotel van Microsoft komt straks voor een deel van de Energie Combinatie Wieringermeer (ECW), de particuliere netbeheerder van de vele glastuinders op bedrijventerrein Agriport. Op zijn beurt levert Microsoft de warmte van de servers aan de kwekers. De beide datacenters vormen voor Microsoft de spil in het Europese datanet. Hoofdaannemer is het Britse Mace Group uit Londen, die tal van regionale onderaannemers inschakelt.

Reageer op dit artikel