artikel

Studentenwoningen verplaatst

bouwbreed

Een bijzonder project, zegt bouwbedrijf Van Swaay onder handen te hebben. In Amsterdam verplaatst het bedrijf uit Wageningen voor Woonstichting De Key twee blokken met in totaal 116 studentenwoningen van de Houthavens naar het twaalf kilometer verderop gelegen Zeeburg.

Ook de prefab funderingsbalken verhuizen mee. Deze komen te liggen op de heipalen die op de nieuwe locatie zijn geslagen. Het ene blok studentenwoningen bestaat uit stalen wooneenheden en het andere uit houten units. Het is volgens Van Swaay de eerste keer dat prefab houten woonruimte wordt verplaatst. Tot nog toe werden zulke eenheden na gebruik gesloopt. Het karwei is inmiddels voor de helft gereed. Woensdag begint het bedrijf aan de verplaatsing van de stalen units.

Reageer op dit artikel