artikel

Nieuwe ronden, nieuwe kansen!

bouwbreed

Nieuwe ronden, nieuwe kansen!

De meteorologische zomer is weer voorbij, de vakantie zit er op, dus er mag weer gewerkt worden. Tender
teams starten weer op, telefoons staan roodgloeiend en de inbox stroomt vol. En het is (helaas) bewezen: na gemiddeld één werkdag ben je je vakantie alweer bijna vergeten.

De bouwvak vind ik zelf altijd een mooi moment om je ‘zonden te overdenken’. Je hebt lekker de tijd om je gedachten weer eens op een rijtje te zetten en te bedenken hoe je komende periode zaken gaat aanpakken.

Dat aanpakken is hard nodig, want hebben jullie het ook gelezen? De omzet in de bouwsector is in het tweede kwartaal met 10 tien procent gestegen en het aantal faillissementen neemt meer en meer af. Al drie opeenvolgende kwartalen zet de groei in de bouwsector door. Helaas heeft de situatie in de bouwsector de afgelopen jaren veel te veel bedrijven de kop gekost. Voor anderen is het misschien een tijd geweest van overleven, voor weer anderen juist een tijd om een nieuwe koers te bepalen. En dat zullen we ongetwijfeld gaan merken!

Bij pps-projecten wordt de trend al gezet met nieuwe gunningscriteria. ‘Samenwerking’ en ‘duurzaam partnerschap’ zijn onderwerpen die we afgelopen jaar hebben geanalyseerd: wat is samenwerking nu echt? En hoe kun je een model maken waarbij je twintig jaar lang als partners door één deur gaat? Maar ook qua system engineering zullen we als inschrijvers bij de les moeten blijven om niet achterop te raken bij de aanbestedende partijen.

Dus maak je borst maar nat allemaal, nieuwe ronden, nieuwe kansen! Ik heb in ieder geval de tijd genomen om hier eens over na te denken. En jij, staan jij en je team gereed om opnieuw onderscheidend te zijn?

Ingeborg van den Ban Tendermanager Strukton Worksphere Projecten 

Reageer op dit artikel