artikel

Innovatiefonds voor infra en mobiliteit

bouwbreed

Innovatiefonds voor infra en mobiliteit

Luchtvaartmaatschappij KLM, Schiphol en Havenbedrijf Amsterdam zetten samen met de TU Delft en de Nederlandse Spoorwegen een innovatiefonds op om tien tot vijftien ondernemingen een vliegende start te geven.

Het op 1 oktober van start gaande Mainport Innovation Fund II heeft de komende zes jaar 18 miljoen euro beschikbaar. Het geld is mede afkomstig van de Seedregeling van het ministerie van Economische Zaken.

Het fonds zoekt jonge ondernemingen met een gezond en internationaal schaalbaar businessmodel. De focus ligt daarbij op initiatieven gericht op vernieuwing in de sectoren transport, logistiek en luchtvaart. Thema’s zijn daarbij aan de orde als duurzame infrastructuur, energie, bereikbaarheid en mobiliteit.

Reageer op dit artikel