artikel

Schakelaar voorkomt vergiftiging door koolmonoxide

bouwbreed Premium

Schakelaar voorkomt vergiftiging door koolmonoxide

Elbes uit Meppel helpt ongelukken door koolmonoxide te voorkomen met een verbeterde versie van zijn Co-Stop. De nieuwe variant schakelt via een speciale stekker de ketel uit wanneer een sensor koolmonoxide detecteert.

De nieuwe versie schakelt een CV-ketel uit door middel van een speciale schakelstekker. De stekker van de ketel wordt in de schakelstekker gestoken die weer in een gewoon stopcontact komt. De schakelstekker onderbreekt de gasstroom wanneer de sensor koolmonoxide constateert. Voor deze versie van de Co-Stop hoeft de ketel niet open om het systeem te installeren en wordt er geen inbreuk gemaakt op de garantievoorwaarden van de ketelfabrikant, meldt Martin de Vries van Elbes.

Varianten

Elbes levert drie varianten van zijn Co-Stop. De CV-versie wordt aangesloten op de verwarmingsketel. Zodra de sensor koolmonoxide detecteert onderbreekt het systeem het elektrische circuit van de ketel die daardoor uitschakelt. De gasklepversie is bedoeld voor open toestellen als geisers en kachels. Een speciale module met een half- of driekwartduimse gasklep sluit de gastoevoer uit zodra de sensor koolmonoxide gewaar wordt.

Reageer op dit artikel