artikel

Reddekuip wacht af

bouwbreed Premium

Reddekuip wacht af

Met het tumult rondom de organisatie van de FIFA en het verdwijnen van het bestuur in het achterhoofd, het uiteengaan van Feyenoord en BAM in februari en de betreurenswaardige gang van zaken van het Feyenoord-elftal, is de ontwikkeling van de vernieuwing van De Kuip ogenschijnlijk tot stilstand gekomen.

Persoonlijk vind ik het jammer dat BAM niet doorgebeten heeft. Want we zijn een jaar verder en niets opgeschoten met De Kuip. Wellicht is het inderdaad goed dat de stake holders eens in hun hart kijken wat ze willen, hoe lang de polsstok is en of het nu het moment is om een gigantische investering te doen. Het plan van Reddekuip is al die tijd gereed voor verder ontwikkeling en realisatie, maar als er verdeeldheid is, dan moet er een pauze gehouden worden.

De Kuip staat er al bijna tachtig jaar dus een paar jaar erbij dat lukt ook wel. Ondertussen orde op zaken stellen intern en dan met een duidelijk programma van eisen komen, met een goede onderbouwing van wel of geen dak en voldoen aan alle FIFA- of UEFA-eisen ten opzichte van een gezonde en vooral haalbare exploitatie waarbij de weelde niet wordt afgewenteld op de gemeenschap, is van belang. Camp Nou wordt een beetje uitgebreid en krijgt er een schaduwdak bij.

Wie weet wat de toekomst van het voetballen gaat brengen. Blijven die massa’s mensen naar het voetballen toestromen in de toekomst? De toekomst wordt nu geëxtrapoleerd uit het heden. Maar digitale mogelijkheden waarvan we tot tien jaar geleden niet van dorsten te dromen, komen ook dichtbij. Hoe gaat dat straks met voetbal? Gaan we dan niet decentraliseren in café’s in het land om daar gezellig achter een gigascherm van voetbal te genieten? Terwijl de stadions dan leger blijven en de grootste stadions voor niets groot zijn gemaakt?

Mick Eekhout, directeur Octatube 

Reageer op de column via mail of www.Twitter.com/cobouwNL

Reageer op dit artikel