artikel

Het lef, het verlangen, het hart… en alles klopt! (Loesje)

bouwbreed Premium

Het lef, het verlangen, het hart… en alles klopt! (Loesje)

Herken je het… Dat je zo erg naar iets verlangt dat je er alles voor over hebt om het te ontdekken, te ervaren of te realiseren. Fijn toch, voor mij geeft dat het leven glans! En daar gaat het in ons mooie vak toch ook om? Zo graag steden sterker willen maken, en daarbij echte klantblijheid realiseren, dat je er echt alles aan doet om dat voor elkaar te krijgen!

Echter, iets heel graag willen of, sterker nog, ernaar verlangen en de realiteit zijn niet altijd verenigbaar. Of… lijkt dat alleen maar zo? Ik ben ervan overtuigd dat je met lef, liefde, kwetsbaarheid, nieuwsgierigheid en een flinke dosis optimisme alles kunt! Je moet het alleen wel echt willen, ernaar verlangen, er alles voor willen doen. Begin bij jezelf en inspireer de mensen om je heen ook het hoogst haalbare na te streven. En vol te gaan voor het verbinden van mensen die zorgen dat het schijnbaar onverenigbare opeens wel klopt en naadloos in elkaar past. Plezier en energie gegarandeerd!

Het gaat dus om mensen en het ontsluiten van hun talent. Dat betekent de juiste mensen de juiste plek geven, ze aandacht en vertrouwen geven en stimuleren om te schitteren. Dit vraagt aan ons een ander soort leiderschap, het herkennen van een ander soort kwaliteiten in mensen. Niet zozeer de hoogst genoten opleiding en de jaren van ervaring bepalen de keuze voor een nieuwe collega… Nee, heeft hij of zij het vermogen echt te verbinden of de potentie dit tot bloei te laten komen door te beschikken over de eerder genoemde karaktereigenschappen en de juiste coaching van ons. En bovenal: voelt hij of zij het verlangen naar dat hoogst haalbare!

Als ons dit lukt, kunnen we echt het verschil maken…

Bianca Seekles, directeur ERA Contour

Reageer op dit artikel