artikel

‘We kunnen veel meer dan we nu laten zien’

bouwbreed

‘We kunnen veel meer dan we nu laten zien’

Harry Manders (45) leidt sinds kort de vestiging van technisch dienstverlener Unica in Eindhoven. De afgelopen negen jaar werkte hij bij ingenieursbureau Wolter en Dros in verschillende managementfuncties bij de divisie Beheer en Onderhoud.
Carrière: Harry Manders

Vanwaar deze overstap? 

“Het was tijd voor iets nieuws en Unica kwam op mijn pad. Het leek me verstandig om eens ergens anders te kijken en mijn ervaring te gebruiken in een iets andere omgeving. In de regio Eindhoven is bovendien heel veel te doen. Het biedt veel kansen om de vestiging in Eindhoven te laten groeien.”

Wat maakt u geschikt voor deze functie?

“Mijn capaciteiten en achtergrond die goed aansluiten bij de kant die Unica op wil: klant- en servicegericht. Ook ondernemen vanuit de lokale aanpak spreekt me aan.”

Wat gaat u doen?

“Eerst het huis op orde brengen, zorgen dat de vestiging in een ritme komt en werknemers en klanten leren kennen. Er moet structuur in komen om van een kleine een grote vestiging te worden. Verder ga ik de commerciële kracht vergroten en klanten verrassen met onze servicegerichte werkwijze. Ik denk dat we veel meer kunnen dan we nu laten zien. We willen de klant ontzorgen, zodat die zich alleen maar met zijn eigen proces bezig hoeft te houden.”

Wat wilt u bereiken in een paar jaar tijd?

“Unica Eindhoven uitbouwen tot een volwaardige technische beheervestiging. We willen groeien naar een omzet die drie tot vier keer groter is dan de huidige. Er mag dus nog een aardige groei in komen.”

Uw vestiging ligt midden in hightech regio Brainport. Is het niet extra moeilijk om je daar staande te houden?

“ Ik denk dat daar de kracht van Unica ligt. Kijk maar eens naar het project dat we op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven voor Differ gerealiseerd hebben. Dan kun je laten zien dat je echt wel wat in je mars hebt. Ik denk dat we harder van de daken mogen schreeuwen dat we zoiets kunnen.”

U verbleef jarenlang in Finland. Hoe bent u daar terechtgekomen?

“Ik heb ooit een internationaal jongerenkamp geleid en ben daar een Finse dame tegengekomen. Daarna ben ik naar Finland vertrokken, waar ik negen jaar gewoond en gewerkt heb. Eén van de mooiste ervaringen in mijn leven, waar ik elke dag baat bij heb. Op jezelf teruggeworpen, zonder vrienden, van onderaan opnieuw beginnen is echt pionieren. Dat pionieren zit er nog steeds wel een beetje in, net als de bereidheid om je aan te passen aan andere culturen. Elke klant is ook steeds anders.”

Reageer op dit artikel