artikel

‘Sensorkraan’ levert contactloos water en zeep

bouwbreed

‘Sensorkraan’ levert contactloos water en zeep

Armaturenmaker Miscea uit Berlijn levert zijn sensorbediende medische mengkraan met afstandsbediening in een uitvoering voor gegadigden buiten het medische circuit.

In de eenvoudigste variant levert de mengkraan door middel van sensoren warm en koud water en zeep. Als model Light adviseert Remco van Plateringen van verdeler Miscea Benelux deze uitvoering voor toiletruimten. Het oudste model is de Classic die warm en koud water geeft. De temperatuur van het water is via een sensor in te stellen. Deze kraan is aangesloten op een voorraad zeep en desinfecteermiddel. De uitvoering Kitchen heeft dezelfde specificaties, maar biedt ook de mogelijkheid om de hoeveelheid water te regelen. Een speciale lichtnetadapter voorziet de bedieningsfuncties van de kraan van elektriciteit. In het geval van een stroomstoring sluit een magneetventiel de kraan af.

De kraan is volgens Van Plateringen voorzien van een ‘kattenbeveiliging’ die de waterstroom afsluit een minuut nadat bijvoorbeeld een kat langs de sensor is gelopen. Een ‘kinderbeveiliging’ zorgt ervoor dat de kraan na het geven van warm water altijd terugkeert in de koude stand. Het systeem dat zeep en desinfecteermiddel levert vergt geen onderhoud. De medische variant en de Kitchen-versie van de kraan spoelt deze leidingen automatisch door wanneer ze twee weken achtereen niet zijn gebruikt.

Reageer op dit artikel