artikel

Rijkshumor

bouwbreed

Rijkshumor

Tuurlijk werkte ik mee aan een 1 aprilgrap. Zeker als het gaat over een 40 kilometer lange Grolsch-bierleiding vanuit Enschede rechtstreeks naar het evenemententerrein van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Niets verbindt de Achterhoek zo goed met Twente als motorcross en bier.

Een grandioos persbericht van de bierbrouwer was de aftrap op vrijdag 27 maart, inclusief een tekening van de bierleidingroute. Natuurlijk was er al direct een beetje wantrouwen, maar toen ons bedrijf op maandag de gele vooraankondigingsborden langs de N18 plaatste, ontploften social media bijna. Eén miljoen hits naar het persbericht. Het kon toch niet waar zijn? Ik werd gebeld door collega’s en pers en speelde stoïcijns mijn rol. Zelfs toen mijn bloedeigen zoon uit Groningen belde dat de medestudenten vroegen of zijn moeder ook zo’n leiding naar de sociëteit kon aanleggen. Een kabellegger wond zich op dat wij dit helemaal niet mogen en hij wel.

Wat een (voor)pret. Onze afdeling verkeersmaatregelen kreeg echter binnen 24 uur een telefoontje van een overijverige inspecteur van Rijkswaterstaat. Dit kon echt niet, binnen 4 uur weghalen die borden, anders werd het afgevoerd door de rijkshuisaannemer. Het was namelijk een rijksberm. Bovendien was het niet het rijkslettertype en was het levensgevaarlijk, dit soort teksten langs een provinciale weg in de buurt van verkeerslichten. Mag het nog 48 uur? Ons geheim werd met hem gedeeld. “Nee!”

Geweldig, zo’n alerte humorloze rijksambtenaar, jammer dat hij niet wat strenger naar het asfalt op rijkswegen had gekeken, had mij een gebarsten voorruit door steenslag gescheeld. Onze borden konden een meter naar rechts, dan was het rijkszorg en -verantwoordelijkheid niet meer. Aldus geschiedde. Ben blij dat in onze klantenkring, de lagere overheden, de humorloze ambtenaren relatief schaars zijn. En die bierleiding? Mijn LinkedIn-bericht wordt tot op heden nog steeds ‘interessant’ gevonden. Zeg nooit nooit.

Karin Rog, commercie & communicatie TWW, Negram, Moes, Dostal

Reageer op dit artikel