artikel

Passtroken van polystyreen passen altijd

bouwbreed Premium

Passtroken van polystyreen passen altijd

Consolis VBI biedt een oplossing voor het passend maken van passtroken tussen geïsoleerde kanaalplaatvloerelementen voor de begane grond.

Door een taps toelopende doorsnede en een verdeling in afscheurbare lamellen kunnen de passtroken (van geëxtrudeerd polystyreen) altijd tussen de elementen geduwd worden. De passtroken hebben een lengte van 120 centimeter en een breedte van 48,5 centimeter. De lamellen zijn 3 centimeter breed en de stroken lopen taps toe doordat ze een boogstraal hebben van 3,5 meter. Witte stroken zijn voor een vloer met een Rc-waarde van 4 m 2 K/W en grijze stroken voor een vloer met een Rc-waarde van 5 m 2K/W of meer.

Consolis VBI stelt dat de passtroken eenvoudig met de hand op maat gemaakt en geplaatst kunnen worden. Maar daarbij zijn wel een scherp mes en een grof getande zaag nodig. Leg de strook omgekeerd, met de bolle kant naar beneden op de te vullen ruimte. Snijd daarna het te verwijderen aantal lamellen los en scheur dat gedeelte van de passtrook los. Keer de passtrook om en druk hem stevig vast in de ruimte tussen de vloerelementen. De onderkant is dan tenminste gelijk aan de onderkant van de isolatie onder de vloer. De bovenkant ligt ongeveer halverwege de kanaalplaatvloerelementen.

De strook van geëxtrudeerd polystyreen (eps) is dan gereed om met beton afgestort te worden. De overblijvende delen van de passtroken kunnen samengevoegd worden.

Reageer op dit artikel