artikel

Productinformatie kunststof kozijn via QR-code

bouwbreed Premium

Productinformatie kunststof kozijn via QR-code

Kumij, onderdeel van gevelbouwer Rollecate Groep, voorziet zijn kunststof kozijnen sinds het begin van dit jaar van een QR-code. Door deze code te scannen kan de klant voortaan snel via internet onderdelen bestellen. Hierdoor kan een opnamebezoek aan de eindgebruiker vervallen.

De code is aan de binnenzijde van het kozijn, aan de kant waar de scharnieren zitten, op een speciale manier ingelaserd. Op die plek doet de code volgens fabrikant Kumij geen enkele afbreuk aan de esthetische eigenschappen van het kozijn.

“De klant wordt ontzorgd en is goedkoper uit omdat wij alle benodigde gegevens bij de hand hebben en geen opnames hoeven te doen”, zegt Roland van Slooten, directeur van Gevelbeheer Nederland. Dit bedrijf is eveneens onderdeel van Rollecate Groep en richt zich op de uitvoering van service en onderhoud van de kunststof kozijnen. De gebruiker van de kozijnen kan de QR-code onder andere scannen met zijn telefoon. Hiermee belandt hij op een webpagina met project- en productspecifieke informatie en kan zo Gevelbeheer Nederland snel van alle benodigde gegevens voorzien.

Rollecate Groep gaat de QR-code het komende jaar ook ontwikkelen voor toepassing in zijn kozijnen van alumnium en staal. Volgens een woordvoerder onderzoekt het bedrijf tevens andere mogelijke toepassingen van de QR-code.

Reageer op dit artikel