artikel

Drie miljoen euro voor hightech rioolonderzoek

bouwbreed

Beheer en onderhoud van riolen kan efficiënter en goedkoper met nieuwe hightech-middelen.

Beheer en onderhoud van riolen kan efficiënter en goedkoper met nieuwe hightech-middelen. Onderzoeksprogramma Tisca stelt 3 miljoen euro beschikbaar voor wetenschappers en uitvinders die er slimme ideeën voor hebben. Tisca (Technologie innovatie voor sterkte- en conditiemeting van afvalwaterleidingen) zoekt innovatieve optische, akoestische, laser- en robottechnologie voor het inzichtelijk maken van de technische staat van ondergrondse infrastructuur. Vervanging en onderhoud van riool- en persleidingen gaat nu periodiek of op basis van globale camera-inspecties.

De 3 miljoen euro onderzoeksgeld is afkomstig van technologiestichting STW, Rioned, Stowa en Kennisprogramma Urban Drainage.

Reageer op dit artikel