artikel

BPD beplant ongebruikte grond met olifantsgras

bouwbreed

BPD beplant ongebruikte grond met olifantsgras

Ontwikkelaar BPD en Rabobank IJsseldelta gaan samen met social entrepreneur NNRGY Crops de teelt en het gebruik van olifantsgras in en om Zwolle opzetten.

Ontwikkelaar BPD en Rabobank IJsseldelta gaan samen met social entrepreneur NNRGY Crops de teelt en het gebruik van olifantsgras in en om Zwolle opzetten. Van het gewas worden onder meer papier, bouwmaterialen en bioplastics gemaakt, “en op termijn zelfs 3D-geprinte huizen”.

Binnenkort wordt een eerste gebied van 10 hectare beplant. De grond is eigendom van BPD. Er moet uiteindelijk nieuwbouw gepleegd worden. “Wij zoeken naar manieren om gronden die we nog niet benutten een functie te geven die aansluit bij de behoeften van nu. Dit is één van de mogelijkheden”, zegt BPD-directeur Frans Holleman.

Reageer op dit artikel