artikel

Teruggefloten

bouwbreed

Teruggefloten

Het mag niet van de directie. De column publiceren over een ervaring van mijn collega deze week met een opdrachtgever. Als ik de column publiceer die beschrijft dat de relatie met deze opdrachtgever op het spel staat, omdat hij zich herkent in een van mijn columns van bijna een jaar geleden, komt de relatie nooit meer goed met hem, zeggen ze.

Overigens ken ik deze man niet, maar om het bestaan van ons bedrijf en mijn privérelatie met de algemeen directeur op het spel te zetten is ook zo wat, dus de ietwat laffe beslissing heb ik genomen. Het gebeurt niet. Machtsvertoon steekt af en toe de kop op, ook in de huidige transformatie naar professioneel opdrachtgeverschap. Zet mij weer even met de beide beentjes in de realiteit van de huidige bouwwereld.

Gelukkig bestaat er ook een ander type klant. Zoals de ambtenaar die bij ons in de regio in het bestek verwerkte dat er wekelijks een bakje kibbeling bezorgd moet worden in de directiekeet. Na vragen bij de inlichtingen over type gewenste saus is het er overigens weer uitgehaald. Bult commentaar over deze ludieke actie.

Onnodig, geniet toch van deze humormomentjes. Net als het telefoontje van verder niet te benoemen opdrachtgevers die gezamenlijk na een vaktechnisch uitje vrolijk vanuit de auto belden. “Karin, even over de uitnodiging voor de infradagen die jij stuurde, de foto, van wie zijn die benen? We worden het er niet over eens.” Ik heb er een prijsvraag van gemaakt, uitslag tijdens de Infradagen in Hardenberg.

Heerlijk, vakmannen met humor en opgewassen tegen af en toe een zakelijke discussie en een pittige column. “Tot op de beurs heren”. En als een column u nu dwars zit, spreek mij persoonlijk aan. ‘Kiek’n wiele mekaar in de ogen, da liekt mie beter’. Hoop dat ‘die jongens’ in de auto niet boos zijn nu.

Karin Rog, Commercie & Communicatie TWW, Negam, Moes, Dostal

Reageer op dit artikel