artikel

Doucheafvoer in de wand makkelijker te installeren

bouwbreed Premium

De Duitse leverancier van hardschuimen vloer- en wandsystemen voor natte ruimtes Lux Elements introduceert op Bau 2015 een douchesysteem waarbij de afvoer is weggewerkt in de wand. Dit is eenvoudiger installeren dan een douchegoot in de vloer.

Ook is het voor veel mensen, vooral als ze minder goed ter been zijn, lastig om hun evenwicht te bewaren op een vloer met een putje. Met Tub-Wall hebben ze een groter vloeroppervlak. Het systeem is voorzien van een pompsysteem dat het water wegstuwt. Het geheel past in een Geberit-frame.

Lux Elements meet zijn elementen in met een 3D-scanner en maakt ze op maat met een CNC-frees. De basis zijn hardschuimen blokken. Elk wand- en vloerelement past zo precies. Ook de hoeken in de badkamer worden gemeten en de vloer wordt iets op afschot vervaardigd, zodat het water wegstroomt.

Het bedrijf introduceerde verder een pvc-vloer zonder naden, die de kans op lekken verkleint.

Lees meer over Bau 2015

Reageer op dit artikel