artikel

Draagkracht kanaalplaat neemt kwart toe

bouwbreed Premium

Draagkracht kanaalplaat neemt kwart toe

Dycore, onderdeel van CRH Structural, heeft een variant ontwikkeld van de verzwaarde kanaaplaat met een dikte van 200 millimeter. De vorm van de kanalen is aangepast, waardoor extra voorspanwapening kan worden aangebracht. Dat levert een kwart meer draagkracht op.

De kanaalplaat heeft nog steeds zes kanalen, maar de vorm van de doorsnede daarvan is veranderd en de plaat heeft extra voorspanning. Volgens Dycore neemt de momentcapaciteit bij normale temperaturen, maar ook bij brand, zo’n 25 procent toe. Met een druklaag kan de momentcapaciteit zelfs tot 30 procent groter worden. Dat betekent grotere overspanningen of hogere vloerbelastingen bij dezelfde vloerdikte.

Dycore meldt dat de reken- en tekenprogramma’s in de afgelopen maanden zijn aangepast en de keuringen voor het KOMO-certificaat zijn afgerond, zodat de nieuwe kanaalplaat vanaf nu toegepast kan worden. Het oude model met zes kanalen en een dikte van 200 millimeter komt te vervallen.

Reageer op dit artikel