artikel

Lamellen weren warmte en laten aangenaam licht door

bouwbreed Premium

Lamellen weren warmte en laten aangenaam licht door

Met een transparant lamellensysteem dat alleen indirect invallend daglicht doorlaat, blijft het licht in de ruimte terwijl de hitte buiten blijft. Het Delftse bedrijf SolarSwing heeft met Reflect inmiddels de eerste projecten uitgevoerd. Het wachten is nu op de wat grotere projecten in de utiliteit.

Het product van het nog jonge bedrijf vertoont grote gelijkenissen met de bestaande verticale lamellen die in woningen en kantoorruimten worden gesloten zodra het binnendringende zonlicht de ruimte te veel opwarmt. Maar omdat deze lamellen helemaal geen licht doorlaten, moet er ook al snel verlichting aan. Dat is niet meer nodig met de Reflect-lamellen. De rail waaraan de lamellen zijn gemonteerd, is voorzien van een zonvolgsysteem.

Lees donderdag meer in de Zomer Cobouw.

Reageer op dit artikel