artikel

Compleet glazen huis met innovatieve koppeltechniek

bouwbreed Premium

Compleet glazen huis met innovatieve koppeltechniek

Een innovatieve verbindingstechniek maakt het mogelijk gebouwen in de toekomst volledig uit glas te construeren. De TU Delft, die patent heeft op de vinding, gaat er dit jaar in Delft een compleet glazen huis mee bouwen.

Een standaard glaspaneel is nu alleen met zware staalplaten te koppelen tot grotere lengtes. Met de innovatieve constructietechniek is een standaardpaneel – maximale lengte 6 meter – in principe tot in het oneindige te verlengen. Dat gebeurt bijna onzichtbaar, want de slimme klemverbinding die onderzoekers van de TU Delft bedachten, bestaat uit enkele smalle staalstrips. Die zijn pakweg 20 millimeter breed, de dikte ervan is nog minder.

Reageer op dit artikel