artikel

Rijkswaterstaat online op weg geholpen

bouwbreed Premium

Rijkswaterstaat online op weg geholpen

Het Innovatietransferium moet Rijkswaterstaat de weg wijzen naar technische innovaties. SBRCURnet en Ballast Nedam helpen het online platform te ontwikkelen.

Eind februari zou het resultaat in bedrijf kunnen komen. Rijkswaterstaat krijgt meer dan eens aanbiedingen van bijvoorbeeld bedrijven die bij de dienst een toepassing zoeken voor hun ontwikkeling, zegt Geert-Jan Verkade van SBRCURnet. “En meer dan eens blijkt dat het idee op zich niet verkeerd is maar dat het ergens anders dan bij Rijkswaterstaat beter tot z’n recht komt.” Andersom zet Rijkswaterstaat meer dan eens een vraag uit voor een dienst of een levering. Ook dat gaat niet altijd goed omdat het gegadigden niet meteen duidelijk wordt wat de dienst nu eigenlijk bedoelt. Met dat in gedachten is het Innovatietransferium opgericht: een ‘onafhankelijk platform om te makelen en te schakelen’.

Reageer op dit artikel