artikel

Distributiecentrum uitgevoerd in beton met momentvaste kolommen

bouwbreed Premium

Distributiecentrum uitgevoerd in beton met momentvaste kolommen

Op bedrijventerrein Hessenpoort bij Zwolle bouwt Hercuton uit Nieuwkuijk een distributiecentrum voor de webwinkel Wehkamp. De opdrachtgever koos voor beton, omdat het materiaal warmte accumuleert. Het gebouw ontleent zijn stabiliteit uit momentvast gemonteerde kolommen en de schijfwerking van vloeren. Tussen de kolommen en in het dak verschijnen dan ook geen windverbanden.

De begane grond van het gebouw krijgt een oppervlak van 34.178 vierkante meter, de eerste verdieping 12.344 en de tweede verdieping 500 vierkante meter. Het distributiecentrum omvat 480.000 locaties waar 468 ‘treintjes’ producten kunnen oppikken, 8000 locaties voor pallets en 2,5 kilometer stellingen voor hangende kleding. In het centrum worden zo’n 4 miljoen artikelen opgeslagen – daarmee gaat het om het grootste distributiecentrum van een webwinkel ter wereld.

Reageer op dit artikel