artikel

Universiteit maakt laadschop digitaal

bouwbreed

De Technische Universiteit van het Finse Tampere doet met Bosch Rexrodt onderzoek naar ‘digitale’ hydraulica. De onderzoekers gebruiken daarvoor een ‘intelligente’ wiellader. Een recent studieprogramma moet ervoor zorgen dat het vermogen van deze proefmachine met 50 procent toeneemt en het brandstofverbruik juist met 50 procent vermindert. De programmering van het hydraulische circuit en de motor […]

De Technische Universiteit van het Finse Tampere doet met Bosch Rexrodt onderzoek naar ‘digitale’ hydraulica. De onderzoekers gebruiken daarvoor een ‘intelligente’ wiellader. Een recent studieprogramma moet ervoor zorgen dat het vermogen van deze proefmachine met 50 procent toeneemt en het brandstofverbruik juist met 50 procent vermindert. De programmering van het hydraulische circuit en de motor helpt mede energie terug te winnen. De digitalisering van de proefmachine moet tevens het aantal onderdelen van het hydraulische circuit reduceren. Een kleiner aantal onderdelen vermindert de onderhoudskosten. Het digitale systeem meet de machine constant door en helpt zo eveneens de kosten te verlagen.

Reageer op dit artikel