artikel

Bouwbeurs Batimat verhuist naar noordkant van Parijs

bouwbreed

De grote Franse bouwbeurs Batimat verhuist naar een nieuwe locatie onder de rook van luchthaven Charles de Gaulle. Tegelijkertijd wordt een installatie- en een sanitairbeurs gehouden.

De beurs vindt plaats van maandag 4 tot en met vrijdag 8 november in Villepinte, een voorstad van Parijs. Daar bevindt zich een groter en moderner beurscomplex dan bij Porte de Versailles waar de afgelopen decennia de beurs plaatsvond. Voordeel voor de Nederlandse bezoekers; de beurs is wat dichterbij gekomen. Ze hoeven niet meer de hele stad door om het complex te bereiken. Op de avond van de eerste beursdag worden innovatieprijzen uitgereikt in meerdere categorieën op alle drie de beurzen. Communicatiemanager Carine Bogusz stelt de bezoekers een uitgebreid conferentieprogramma in het vooruitzicht rondom meerdere thema’s. Hoogtepunt is wat haar betreft een bijeenkomst waarin de bouwactiviteiten ten behoeve van de Olympische Spelen in Londen vorig jaar worden geëvalueerd. De vorige burgemeester van Londen geeft daar de aftrap.

Het trefpunt voor architecten op de beurs is de Zoom-lounge waar onder andere een tentoonstelling is te vinden van nieuwe materialen. Cobouw-lezers hebben gratis toegang tot de beurs, mits ze zich vooraf registreren op de website met de toegangscode B96NSWM. Wie dat verzuimt moet 65 euro neertellen voor een entreebewijs. Daarvoor kan hij behalve op de Batimat ook terecht op de Interclima+Elec en de Idéo Bain. Over het immense complex tussen de 2700 stands kunnen de bezoekers volgens Bogusz dagenlang rondzwerven om zich te laven aan nieuwe producten en interessante sprekers.

Reageer op dit artikel