artikel

Windmolenpark kost burger meer belasting

bouwbreed

Hoe kan Hans van Engelenburg van Royal Haskoning in Cobouw van 12 april een artikel schrijven dat zo bol staat van aperte leugens? De waarheid is, in tegenstelling tot wat hij beweert, dat de omwonenden van het geplande windmolenpark Noordoostpolder langs de dijk van het IJsselmeer nooit over deze plannen zijn gehoord, en er absoluut […]

Hoe kan Hans van Engelenburg van Royal Haskoning in Cobouw van 12 april een artikel schrijven dat zo bol staat van aperte leugens? De waarheid is, in tegenstelling tot wat hij beweert, dat de omwonenden van het geplande windmolenpark Noordoostpolder langs de dijk van het IJsselmeer nooit over deze plannen zijn gehoord, en er absoluut niet blij mee zijn.

Door één miljard subsidie gaan de boeren/initiatiefnemers van dit park, per persoon, per jaar, minstens één miljoen euro netto verdienen. De omwonenden hebben het nakijken, zij krijgen niets, al hun bezwaren zijn door de Raad van State van tafel geveegd. Den Haag verruimde de geluidsnormen voor dit park , waardoor hun woningen onverkoopbaar zijn.

Het park wordt in zijn geheel, inclusief de totale infrastructuur, als turn-key-project opgeleverd door Enercon, de Duitse leverancier van de turbines, die overigens ook een belang in het project heeft genomen. Dat betekent dat ook de 116 miljoen extra ‘innovatiesubsidie’ van Verhagen naar Duitsland wordt overgemaakt. Dit project vult dus geen enkele Nederlandse portemonnee. Integendeel, het kost de burger een verhoogde energiebelasting.

Reageer op dit artikel