artikel

Vernieuwing bouw is onstuitbaar

bouwbreed Premium

Vernieuwing bouw is onstuitbaar

De vernieuwing in de bouw gaat gewoon door. Dat blijkt uit de gelijknamige monitor. “De uitkomst heeft mij positief verrast”, zegt hoogleraar Hans de Jonge.

De verwachting was dat de effecten van de crisis in de bouw de vernieuwingsdrang op een laag pitje zouden zetten. Niets is echter minder waar, zo leert het onderzoek.

Steeds meer bedrijven beginnen in te zien dat er structurele veranderingen nodig zijn om dit dal uit te kunnen klimmen. Steeds vaker wordt gezocht naar innovaties en nieuwe businessmodellen om de concurrentie voor te blijven.

“Deze recessie zorgt ervoor dat men zal kiezen voor verandering en dat het kaf van het koren wordt gescheiden”, zo schrijven de onderzoekers. Als de recessie voorbij is, is de verwachting dat de sector er sterker uit komt.

Reageer op dit artikel