artikel

Topsectorenbeleid gaat mislukken

bouwbreed

In een brandbrief aan minister Kamp (economische zaken) waarschuwen 13 grote bedrijven voor een mislukking van het topsectorenbeleid.

De brief is in handen van het Financieele Dagblad. De ondertekenaars zijn AkzoNobel, DSM, Unilever, Fokker, FrieslandCampina, Lanxess Elstomers, Lawter, Pacques, Rijk Zwaan, Sabic, Tata Steel en Tijin Aramid. Zij schrijven te weinig geld te krijgen van publieke financiers van wetenschappelijk onderzoek zoals TNO.

Het financieren van innovatie is op de schop gegaan nu de aardgasbaten hier niet meer aan worden besteed. Het is de bedoeling van het topsectorenbeleid om bedrijven en kennisinstellingen nauwer te laten samenwerken om de innovatiekracht te versterken.

Volgens de bedrijven is het ingewikkeld om aanvragen te doen.

Reageer op dit artikel