artikel

SNS. The musical

bouwbreed

Het toneelstuk over de vastgoedfraude is zo’n succes dat er een reprise is voorzien in Carré in 2014. Tegelijkertijd kunnen de liefhebbers van Penoza en The Killing nu al intekenen op de hele serie over de vastgoedfraude. Er komt immers vast een deel 2. De vastgoedwereld is amusement geworden. Met een serieuze ondertoon en een […]

Het toneelstuk over de vastgoedfraude is zo’n succes dat er een reprise is voorzien in Carré in 2014. Tegelijkertijd kunnen de liefhebbers van Penoza en The Killing nu al intekenen op de hele serie over de vastgoedfraude. Er komt immers vast een deel 2. De vastgoedwereld is amusement geworden. Met een serieuze ondertoon en een morele boodschap. Nederlandse topacteurs beconcurreren elkaar om de schurk te mogen spelen. Intussen zijn er eerste gedachten om nu ook een musical te maken over de vastgoedwereld, zeker nu Soldaat van Oranje in Valkenburg op zijn eindje loopt. Het decor is eerst een duinlandschap met bouwputjes en half afgemaakte villa’s. Later zien we een nieuwe prestigieuze wijk met een leegstaande shopping mall, onbewoonde (hoogbouw)huizen en onverhuurbare glimmende kantoren. En natuurlijk is daar de boardroom, waar het allemaal bedacht wordt. Met de ovale tafel en de stoelen van Charles Ray Eames. Een vierde scène (misschien is dat de openingsscène wel) gaat over een vastgoedcongres in een hotel waar ook een sportschool met een bedenkelijke reputatie is gevestigd. U ziet het voor zich. Nu de typetjes nog. En dan the casting. Maar daar is een script voor nodig. En dat ligt dus voor het grijpen. SNS Bank. En om precies te zijn de vastgoedportefeuille van SNS Bank. We zitten er nu middenin, in dat drama. De ontknoping is nog onduidelijk. De good and bad guys zijn nog niet ‘gebrand’. Maar alle ingrediënten voor een nieuw spectaculair verhaal zijn aanwezig. Zie ik u ook bij de première?

Reageer op dit artikel