artikel

Druktank vermindert waterverspilling

bouwbreed Premium

Gemiddeld gaat dagelijks 9 liter water verloren tussen het moment dat de warmwaterkraan wordt opengedraaid en het tapwater voldoende warm is om te gebruiken. Mitch Gebbie, student aan de Brunel universiteit in Londen, zegt de oplossing te hebben. Hij ontwikkelde een druktank van 5 liter die het minder warm bevonden tapwater tijdelijk opslaat. Een microfoon […]

Gemiddeld gaat dagelijks 9 liter water verloren tussen het moment dat de warmwaterkraan wordt opengedraaid en het tapwater voldoende warm is om te gebruiken. Mitch Gebbie, student aan de Brunel universiteit in Londen, zegt de oplossing te hebben. Hij ontwikkelde een druktank van 5 liter die het minder warm bevonden tapwater tijdelijk opslaat. Een microfoon registreert als de kraan open gaat.

Het signaal opent via een besturing een klep die het nog niet zo warme water afleidt naar de tank. Een voeler op de warmwaterleiding geeft op zijn beurt een signaal af wanneer het tapwater warm genoeg is om te gebruiken. De besturing doet de klep weer dicht. Het niet zo warme water stroomt weer uit de tank wanneer de koude kraan open gaat. Dat kan, omdat het water in de tank een iets hogere druk heeft dan de druk op het leidingwater. In de uitleg van Gebbie is het nog naamloze product ook goed te gebruiken voor renovaties.

Reageer op dit artikel