artikel

Bouwmateriaal zuivert lucht met nanocoating

bouwbreed

Bouwmateriaal zuivert lucht met nanocoating

Bouwproducten met een speciale nanocoating kunnen onder invloed van zonlicht verschillende vervuilingen in de lucht afbreken.

Onderzoekers van de Spaanse universiteit van Navarra ontwikkelen deze producten onder de noemer Ecofotomat met aannemer Obras y Servicios Tex uit Estella en technologiecentrum L’Urederra uit Los Arcos. De nanodeeltjes brengen onder invloed van zonlicht chemische reacties op gang die de lucht zuiveren en vervuilingen afbreken. De universitaire onderzoekers maken de nanodeeltjes. De aannemer brengt die aan op betonnen bouwproducten in een laag van ruim een micrometer dik.

Lees meer over nanocoating

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel