artikel

‘Bouwbeurzen staan te ver af van bouwpraktijk’

bouwbreed

‘Bouwbeurzen staan te ver af van bouwpraktijk’

Bouwbeurzen lijden een kwijnend bestaan. De kwakkelende bezoekerscijfers hebben niet alleen een conjuncturele, maar ook een structurele oorzaak.

Bouwbeurzen staan te ver af van de bouwpraktijk en lopen het gevaar overbodig te worden, schrijft Piet Oskam, directeur van het centrum voor innovatie van de bouwkolom, in zijn maandelijkse bijdrage op de opiniepagina.

Oskam denkt voor de toekomst aan bouwbeurzen als “ontmoetingsplaatsen tussen vooruitstrevende opdrachtgevers en innovatieve aanbieders van totaaloplossingen.” Als het beursconcept dan ook nog eens voorziet in kennis en competenties, die onmisbaar zijn voor toekomstig succes, komen vakbeurzen weer in het centrum van de belangstelling te staan, aldus Oskam.

Lees het opinieartikel van Piet Oskam in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel