artikel

Start a fire

bouwbreed Premium

You can start a fire without a spark

Bruce Springsteen, Dancing in the dark

Op 19 april vindt Project Participations van De NieuwBouw weer plaats. Hierbij presenteren onze leden projecten die zij willen starten om vernieuwing in de bouw teweeg te brengen. Vorig jaar zijn zo onder andere projecten gelanceerd over ketenintegratie en lean bouwen. Concreet en met een andere blik dan die van de gevestigde orde. Het gekke is dat met name brancheorganisaties en kleinere bedrijven geïnteresseerd lijken te zijn. Dat de laatste geïnteresseerd zijn, dat snap ik. Zij kunnen met een zeer beperkt budget toch profiteren van kennis, innovatie en het netwerk. Maar waarom de grote partijen deze kans laten liggen, weet ik eerlijk gezegd niet. Wellicht gokken zij op hun eigen initiatieven of R&D-afdelingen en denken ze dat ze het alleen wel af- kunnen? Dit zou zonde zijn.

Juist door samen te werken met anderen buiten je comfortzone kom je tot andere inzichten. Zo zou het hek waar de kleine partij in haar nieuwsgierigheid overheen wil kijken wel eens de stok kunnen zijn waarover de grote partij struikelt. Of sterker nog, later mee om de oren wordt geslagen.

Je kunt niet vernieuwing nastreven en toch steeds blijven doen wat en met wie je het al deed. In een relatie is dat misschien een goede optie, als de juiste vonk eenmaal is overgeslagen. In een markt die streeft naar vernieuwing is het echter een doodzonde.

Er zijn genoeg partijen en mensen die een vonk van vernieuwing in zich hebben en die een vuurtje willen starten. Kijk naar de leden van De NieuwBouw, Vernieuwing Bouw of Makkers in de Bouw. Maar zorg dan wel dat je ze opzoekt. Treedt buiten de gebaande paden.

Op 19 april starten wij het vuurtje. Op zoek naar een beetje warmte en/of vernieuwing. Klein of groot, u bent van harte welkom!

You can’t start a fire worrying about your little world falling apart. This gun is for hire. Even if we’re just dancing in the dark.

Manager Business Development

Voorzitter De NieuwBouw

Voorzitter Young InSurance

Reageer op dit artikel